56 candidatures seleccionades en la primera fase del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2015

Font: residus.gencat.cat
Font: residus.gencat.cat

Aquesta setmana ha finalitzat la primera fase de valoració del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2015 realitzada per un equip d’experts en matèria d’ecodisseny, tot tenint en compte els criteris que consten a les bases del Premi. Els criteris prioritaris han estat la qualitat del disseny, la integració d’estratègies d’ecodisseny i la innovació. Addicionalment s’han tingut en compte altres aspectes, com ara la realització d’anàlisis de cicle de vida, disposar d’ecoetiquetes, o la rellevància econòmica i social de la candidatura.

Totes 194 candidatures que s’han presentat son d’alta qualitat, això ha dificultat l’elecció però finalment 56 candidatures han estat escollides:
◦12 de la categoria A Producte
◦10 de la categoria B Producte en Desenvolupament
◦11 de la categoria E Estratègia
◦11 de la categoria D Disseny Jove i
◦12 de la categoria E Disseny Euromediterrani.

Les candidatures seleccionades mostren noves solucions de productes en sectors tan diversos com el tèxtil, mobiliari, alimentació i begudes, il·luminació, transport urbà, construcció, gestió de residus, etc. Entre els seleccionats de la categoria D Disseny Jove hi ha representants de 9 escoles diferents de Catalunya, i en la categoria E Disseny Euromediterrani han estat seleccionats participants procedents de 8 països (Croàcia, Espanya, França, Israel, Itàlia, Líban, Marroc i Turquia).

Aquestes candidatures passen a la segona fase del Premi i seran valorades per un Jurat internacional format per experts en ecodisseny, sostenibilitat, comunicació i consum. El veredicte del Jurat es donarà a conèixer el proper 29 d’octubre de 2015, en l’acte de lliurament del Premi, que se celebrarà al Saló del Tinell, a Barcelona. L’acte formarà part de les activitats del congrés Switchmed Connect.