Efim ha ideat un envàs per dipositar de forma segura les agulles d’insulina

Autor/Font: NOTA DE PREMSA

noticia-efim-contenedor-agujas-insulinaL’empresa de Terrassa, Efim, ha ideat un envàs anomenat DiabBox per dipositar de forma segura les agulles d’insulina. DiabBox és un contenidor de petites dimensions que atrapa l’agulla al seu interior i evita possibles punxades. Els beneficis d’aquest recipient són molts però se centren sobretot en l’àmbit de la seguretat, ja que permet controlar aquest residu sanitari als domicilis. Aquest fet dóna molta seguretat i tranquil·litat als usuaris.

Els usuaris habituals de llàpissos d’insulina com són les persones diabètiques i insulinodependents, són els més beneficiats per aquest producte. D’una banda, perquè poden tenir un control més acurat d’on llençar aquest residu, i, de l’altra, perquè resulta sobretot higiènic i segur, ja que evita que ningú es pugui punxar amb les agulles ja utilitzades.

Crear consciència
Un 8% de la població europea és diabètica i un 10% és insulinodependent, és a dir, que s’han d’injectar insulina un mínim de tres cops al dia. Però hi ha persones insulinodependents que de vegades no saben què fer quan ja han fet servir l’agulla. Poden trobar-se de viatge o en un hotel, en el camp, a la platja, etc., i no saber què fer amb l’agulla utilitzada. Llençar l’agulla a qualsevol lloc no és una bona opció.

Per això, la comoditat és un punt positiu d’aquest recipient que emmagatzema les agulles ja utilitzades. Un cop es té ple el contenidor de DiabBox s’ha de llençar al contenidor de rebuig amb total seguretat, ja que el recipient és hermètic i no suposa cap perill per als ciutadans ni tampoc per als treballadors que manipulen les deixalles. Així doncs, a més d’evitar punxades de les persones insulinodependents en retirar l’agulla, l’envàs està pensat perquè cap persona en contacte amb les agulles pugui prendre mal.

Un invent que dóna tranquil·litat i seguretat
Des de les associacions de diabètics comenten la facilitat d’ús de l’envàs i l’avanç positiu que suposa en seguretat. També els centres hospitalaris més importants (Sant Joan de Déu, El Clínic, Hospital de Sant Pau, Vall d’Hebron, Can Ruti, etc.) i les farmàcies veuen la solució que aporta l’envàs per a les persones diabètiques. Però són les famílies amb nens diabètics que constaten la tranquil·litat que els dóna l’invent.

Els nens des de molt petits manipulen l’envàs i gestionen les agulles amb una naturalitat que facilita enormement el seu ús diari. En els viatges o llocs d’oci, als amics i companys ja no els fa respecte veure la manipulació d’agulles: queden contingudes en el petit envàs i perfectament segellades.

El contenidor DiabBox ha sortit recentment al mercat i es pot aconseguir a les farmàcies, associacions i a també internet. Per més informaicó es pot consultar  a www.efim.es.