EMAYA presenta als centres escolars de Palma el seu programa educatiu per al curs 2015-16

Autor/Font: PALMADEMALLORCA.ES
emaya
“EMAYA a l’escola” és un programa que contribueix a l’educació ambiental dels infants i joves de Mallorca | Font: palmademallorca.es

“El programa EMAYA a l’escola és fonamental en la tasca de l’Ajuntament d’educar ambientalment sobre la gestió de l’aigua, el reciclatge dels residus i les bones pràctiques ambientals” ha declarat Neus Truyol

Aquesta setmana s’ha enviat al tots els centres educatius de Palma l’oferta educativa del programa “EMAYA a l’escola” per al curs 2015-2016.

“EMAYA a l’escola” és un programa que pretén contribuir a l’educació ambiental dels infants i joves de la ciutat promovent les bones pràctiques ambientals a casa i a l’escola, amb un ús sostenible dels recursos.

En aquest sentit, s’ofereixen als centres una sèrie d’activitats sobre les temàtiques relacionades amb les àrees de feina d’EMAYA: el cicle de l’aigua i la gestió dels residus.

Concretament, s’ofereixen dues activitats sobre els residus i el reciclatge que es realitzen a les mateixes aules dels centres escolars: “Joanet Recicles”, per als més petits d’educació infantil i primers cursos de primària, i “Respectes els colors? Els residus i el reciclatge”, per a primària i 1r d’ESO. Així mateix, el professorat pot sol·licitar la presència al centre del “Camió del Reciclatge”, un vehicle que recull diverses fraccions de residus per al seu reciclatge i que es desplaça amb un educador per sensibilitzar sobre la separació i recuperació dels residus. El camió lluirà una nova imatge per a aquest curs i ha estat dotat d’un equip de so.

Pel que fa a la temàtica de l’aigua, s’ofereix l’activitat d’aula “EMAYA i el cicle de l’aigua a la ciutat, per als darrers cursos de primària i els primers d’ESO. En aquest àrea es presenta la principal novetat del programa d’aquest curs escolar: l’activitat “En Joanet de l’aigua”, per als més petits de primària i educació infantil. A partir de l’èxit de “Joanet Recicles” s’ha incorporat aquesta nova proposta per a sensibilitzar sobre l’estalvi de l’aigua mitjançant balls i cançons.

Totes aquestes activitats, que es realitzen als centres educatius, on es desplacen els educadors d’EMAYA, es complementen amb l’oferta de visites a les instal·lacions relacionades amb el cicle de l’aigua: les depuradores, la potabilitzadora de Son Tugores, la font de la Vila, els embassaments de Cúber i el Gorg Blau, la potabilitzadora de Lloseta i els laboratoris d’anàlisi d’aigua. Aquestes visites estan obertes també a la població adulta i tot tipus de col·lectius.

Totes les activitats s’ofereixen als centres de forma gratuïta. En el cas de les visites els participants han d’assumir el cost del transport. Les reserves es fan a través de Palmaeduca.

Des del curs 2012-2013, quan s’inicià aquest programa educatiu, el nombre d’activitats, alumnes i centres participants no ha deixat de créixer. El curs passat es dugueren a terme 233 activitats per a 13.575 alumnes (11.536 el curs 2013-14 i 6.154 el curs 2012-13).

La major participació va correspondre a l’alumnat de primària, seguit d’educació infantil, secundària i adults.

El curs 2014-15 aquest programa educatiu es va complementar amb la presència d’EMAYA a diverses diades de medi ambient, jornades de reciclatge, festes… celebrades a les escoles i instituts. Així mateix, el curs escolar va concloure amb la celebració del Dia Mundial de Medi Ambient, que reuní més de 400 escolars a Son Gotleu. Aquests diades i jornades es continuaran realitzant aquest curs escolar que ara comença.

Aquestes iniciatives s’emmarquen en l’objectiu del consistori d’avançar en la conscienciació ciutadana en el respecte al medi ambient i l’ús sostenible dels recursos. “El programa EMAYA a l’escola és fonamental en la tasca de l’Ajuntament d’educar ambientalment sobre la gestió de l’aigua, el reciclatge dels residus i les bones pràctiques ambientals”, ha declarat Neus Truyol, presidenta d’EMAYA.

Més informació