Aquesta setmana comença a Badalona una campanya de promoció del reciclatge dels envasos

Autor/Font: BADALONA.CAT
nt-badalona-envasos
La campanya inclou accions comunicatives a diferents barris de la ciutat per informar i resoldre dubtes sobre la separació dels residus | Font: badalona.cat

La campanya, impulsada per ECOEMBES amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, inclou accions comunicatives a diferents barris de la ciutat per informar i resoldre dubtes sobre la separació dels residus

Aquesta setmana comença a Badalona una campanya per promocionar el reciclatge dels envasos impulsada per ECOEMBES, l’entitat gestora de la recuperació d’envasos lleugers, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona. L’objectiu de la campanya és cercar la complicitat de la ciutadania sobre la necessitat de millorar la separació dels residus d’envasos lleugers en origen, és a dir des de la llar. Es tracta de conscienciar els ciutadans sobre la importància de separar i dels beneficis de la recuperació, la reutilització i del consegüent respecte pel medi ambient.

La campanya preveu diferents accions comunicatives a diversos barris de la ciutat. Entre aquestes accions cal destacar el treball de diversos monitors que informaran directament als ciutadans sobre la importància de separar els residus i resoldran els seus dubtes. La durada d’aquesta campanya, que comença avui dimarts 13 d’octubre, és de 14 dies. Els informadors, amb distintius de color groc, treballaran durant aquest període de temps en diferents barris de la ciutat, de dilluns a diumenge, de 10 a 14 hores.

El regidor d’Espais Públics de l’Ajuntament de Badalona, Javier López, ha explicat que “en aquesta ciutat es recullen anualment 1.900 tones d’envasos, una xifra que corresponen al rati equivalent de 8,51 kg/habitant/any”. “Es tracta d’una quantitat inferior a la majoria de municipis de l’àrea metropolitana, que es situen entre els 10 i 14 kg/habitant/any, per la qual cosa les accions de comunicació i sensibilització són una ajuda per millorar la quantitat i qualitat dels residus d’envasos”.

Els mitjans de comunicació interessats en prendre imatges d’aquests equips al carrer queden convocats a la plaça Barberà del barri de Dalt de la Vila, demà dimecres dia 14, a les 13 hores. L’atenció als mitjans anirà a càrrec del regidor d’Espais Verds de l’Ajuntament de Badalona, Javier López, i d’Enric Ibáñez, gerent Catalunya-Balears Desenvolupament de Convenis d’ECOEMBES.