Balanç positiu de la 16a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, que ha rebut 12.000 visites durant el cap de setmana

Autor/Font: TARREGA.CAT
nt-tarrega
Unes 12.000 persones, xifra similar a la de l’anterior edició, han visitat el certamen | Font: Ajuntament de Tàrrega

Èxit del doble vessant comercial i pedagògic del certamen per a promoure l’eficiència energètica, la qualitat de vida sostenible i el respecte vers la biodiversitat.

Tàrrega ha esdevingut aquest cap de setmana focus de divulgació de l’ecologia arran de la celebració de la 16a Fira del Medi Ambient. Unes 12.000 persones, xifra similar a la de l’anterior edició, han visitat el certamen els dies 3 i 4 d’octubre atrets per múltiples al·licients: descobrir novetats en sostenibilitat, adquirir productes d’agroalimentació de proximitat, participar en tallers pedagògics i gaudir d’exposicions sobre reciclatge, bioconstrucció o bioversitat entre altres temàtiques. La capital de l’Urgell ha estat així una plataforma de promoció de les empreses dedicades a l’eficiència energètica, amb especial incidència en les calefaccions de biomassa, els vehicles híbrids i elèctrics o els purificadors d’aigua. També han cridat l’atenció del públic el mobiliari ecològic per la llar o les estructures per fer galliner i hort en un entorn urbà. La fira ha presentat a més els nous motors bifuel amb tècnica GLP (Gas Liquat de Petroli) i que s’adapten a tota classe de vehicles de gasolina. Aquest combustible és un 90% menys contaminant i un 50% més barat.

La vuitantena d’expositors han compartit espai avui amb un ampli ventall de propostes paral·leles, com una sortida al riu Ondara per identificar plantes comestibles, un taller de confecció de feltre de llana “xisqueta”, la presentació de l’Observatori de Fauna de les Comes Eugues de Vallbona de les Monges o la desfilada canina de la Protectora d’Animals de Tàrrega per fomentar l’adopció de gossos. També han destacat l’espai Som gent de profit contra el malbaratament alimentari o la cúpula d’Espai Fruita amb imatges projectades en 180º. Alhora els menuts de casa han tingut ocasió de veure de prop rèptils, petits mamífers i els animals típics de granja, propostes que han gaudit de molt bona acceptació. Paral·lelament, l’Associació Agrat ha convocat una col·lecta de mòbils vells en benefici de la campanya de l’Institut Jane Goodall dedicat al rescat dels ximpanzés.

L’actor Quim Masferrer, molt popular gràcies al programa televisiu de TV3 El foraster, fou dissabte l’encarregat d’inaugurar la fira acostant fins a Tàrrega la nova campanya de la Generalitat de Catalunya per a promoure el reciclatge domèstic. En Quim donà consells útils al públic per intensificar el reciclatge de residus a les llars i protegir així el medi ambient. L’artista escenificà les recomanacions en forma de monòleg, com els que habitualment ofereix a la petita pantalla amb el seu estil dinàmic i inconfusible.

D’altra banda, la Sala Marsà de la Casa de Cultura exhibeix encara fins al 12 d’octubre la mostra titulada Tibet: L’ús de la seva flora per a la medicina, que divulga les varietats de plantes amb propietats medicinals i terapèutiques d’aquesta zona del continent asiàtic.