Municipàlia exhibeix nombroses novetats al servei de les ciutats

Autor/Font: CANALAJUNTAMENT.CAT
nt-ajuntaments
Les fires Municipàlia i Innocamping acullen 315 expositors que presenten les darreres novetats del mercat en equipament per a la recollida i la gestió de residus | Font: canalajuntament.cat

Per a la recollida i la gestió de residus, el lleure infantil, la il·luminació pública o la seguretat ciutadana

Les fires Municipàlia i Innocamping, que tenen lloc del 13 al 16 d’octubre en el recinte de Fira de Lleida, acullen 315 expositors que presenten les darreres novetats del mercat en equipaments i serveis municipals i per a càmpings i empreses del lleure a l’aire lliure. L’empresa Ros Roca, líder mundial en solucions integrals de gestió de residus i neteja urbana, presenta el nou Olympus Mini, un vehicle de recollida de residus de càrrega del darrere, pioner en el seu àmbit pel seu disseny compacte. Amb una amplada de només 2 metres, aquest equip ofereix una gran maniobrabilitat per a la recollida de residus en zones de dificultat com ara carrers de vianants, centres històrics o municipis rurals amb carrers estrets.

Una altra novetat és l’escombradora CityCat (models 5006 i 2020), que compleix les exigències de les normatives d’emissions Euro 6 i estan equipades amb tecnologia punta. També es pot veure un equip de reciclatge d’aigua, de dimensions molt compactes i amb components d’alta potència per a un sanejament del clavegueram més eficient.

Urban Gravity exhibeix les novetats de l’empresa Zoeller, que és líder a Europa en la venda de camions amb equipament de recollida de residus. A Municipàlia es pot veure el nou vehicle model SLF XL Heavy, que disposa d’un innovador sistema de càrrega lateral per a la recollida, que augmenta en un 20% la capacitat de càrrega i redueix en un 30% el temps d’ocupació de la via pública. El sistema permet la doble funció de càrrega lateral i la tradicional de recollida pel darrere. La càrrega es fa semiautomàticament des de la cabina del conductor amb una palanca de comandament o des del lloc de comandament situat al costat del dispositiu elevador.

Acuatic Play, empresa líder en el disseny, la construcció, la fabricació i la instal·lació de parcs aquàtics infantils, presenta les seves novetats adreçades als ajuntaments, els hotels, els càmpings i els parcs aquàtics. A Municipàlia promociona les tematitzacions per a la recreació d’ambients específics. Professionals paisatgistes, escultors i dissenyadors gràfics s’encarreguen de construir escenaris històrics o basats en personatges de contes o pel·lícules utilitzant els materials més apropiats (sobretot poliestirè) per a cada cas tot depenent de la ubicació o la utilitat que se li vulgui donar. L’empresa té molt en compte la seguretat i la durabilitat dels materials a l’hora de construir, per exemple, vaixells pirates, palmeres, figures d’animals, etc.

A més, a Municipàlia es promocionen també els Splash Parks, instal·lats sobre una superfície sòlida antilliscant, en què l’aigua és llançada per múltiples i divertits jocs; els castells aquàtics o waterplay structures; els tobogans aquàtics, i els simuladors d’ones.

Moba presenta les seves noves solucions per a l’automatització mòbil i la gestió dels serveis urbans. La solució Mawis Smart Waste és l’únic sistema que, gràcies a la integració de diferents tecnologies permet una gestió intel·ligent tot el cicle del servei de recollida de residus. Aquesta solució proporciona la informació real d’ompliment del contenidor mitjançant sensors, la planificació i l’optimització de les rutes en el programari web MAWIS U2.0, el seu enviament als vehicles i el guiat automatitzat a l’ordinador embarcat de la ruta optimitzada mitjançant la funcionalitat FollowMe.

Alhora, gràcies a l’equipament del vehicle amb sistemes d’identificació de contenidors RFID i receptor GPS, s’obté la completa traçabilitat de les operacions de recollida. Tota aquesta informació registrada en el vehicle és enviada en temps real novament cap al programari de gestió MAWIS U2.0, des d’on podrem realitzar una adequada anàlisi dels resultats.

Ignia Light, fabricant de lluminàries amb tecnologia LED, presenta el mòdul Retrofit, amb tecnologia més eficient i sostenible destinat específicament a l’enllumenat públic. La potència del llum és de 24, 32 i 40 wats i es regulable fins al 50%. Existeix la possibilitat d’incloure llum de color neutre, càlid i àmbar. En aquest darrer cas, el sistema LED PC-Àmbar és ideal per il·luminar zones o espais naturals de màxima protecció –on la normativa lumínica és molt restrictiva–, atès que suposa un 73% d’estalvi energètic, una millora visual important i és totalment respectuós amb l’entorn.

bcSistemas exhibeix una renovada solució Argos, un sistema de gestió integral del trànsit en zones restringides, que destaca pel seu disseny modular i la concepció oberta. El sistema Argos ha integrat una nova plataforma de gestió policial, anomenada Drag, per fer les ciutats més segures. A partir d’ara, s’ofereixen múltiples prestacions que permeten a la policia municipal estalviar temps de tràmits.