A la plaça de Catalunya, un altre consum és possible

Autor/Font: AJUNTAMENT.BARCELONA.CAT
fira-solidaria-barcelona
En l’edició d’enguany s’amplia l’espai de la fira i els dies d’exposició, i s’ubica en un punt central de la ciutat |Font: Ajuntament de Barcelona

La Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària) estarà oberta entre el 19 de desembre i el 4 de gener. És una mostra en què entitats i empreses d’economia social donen a conèixer els seus productes per fomentar el consum responsable.

A la fira participen 65 entitats i projectes, que presenten una oferta variada de productes d’alimentació, roba, cultura i coneixement, comunicació, finances ètiques, salut i cura, entre altres. Aquesta mostra recull el testimoni de la Fira de Nadal d’Economia Social que tenia lloc als Jardinets de Gràcia des del 2012.

En aquesta edició s’amplia l’espai de la fira i els dies d’exposició, i s’ubica la mostra en un punt central de la ciutat. A més, l’àmbit de l’economia solidària hi guanya protagonisme.

L’objectiu de la Fira de Consum Responsable és difondre l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat. Es tracta de propostes viables, fora dels circuits de consum massiu, que tenen en compte el retorn social i ambiental dels projectes i que cerquen fer possible i potenciar el consum responsable.

La fira es complementa amb diferents activitats, com tallers de reciclatge i de generació d’energies renovables i degustacions de productes de proximitat. Tot plegat, per apropar un altre tipus de consum a totes les persones que s’apropin al centre de la ciutat.

La mostra estarà oberta de 10.00 a 21.00 hores, excepte els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, que romandrà tancada.