El Jussà incrementa la taxa de residus per primer cop en 7 anys

Autor/Font: LLEIDA.COM
residu-urba
La dada suposa el primer augment d’aquest gravamen en els últims set anys | Lleida.com

El president del consell comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, va explicar que la institució ha aprovat definitivament l’increment d’un 2% de la taxa sobre la recollida i tractament de residus sòlids urbans, en el que suposa el primer augment d’aquest gravamen en els últims set anys. D’aquesta manera, els veïns del Jussà hauran d’abonar 78,92 euros anuals per aquest concepte.

Segons Aranda, el consell ha hagut d’adoptar aquesta mesura forçat per l’augment del cànon que l’Agència Catalana de Residus imposa a l’entrada de residus a l’abocador de Fígols, que aquest any s’ha incrementat com a mesura per fomentar el reciclatge de residus. “Feia anys que ajustàvem els preus sense tocar la taxa, però aquest any hem hagut d’aplicar l’increment perquè ja no podíem quadrar els números”, va admetre Aranda, que va reconèixer que el consell no tenia previst aplicar la pujada de preus per aquest servei fa només uns mesos.

Aquest increment també repercuteix a les arques dels consells de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, que dipositen els seus residus a Fígols. En els tres casos, la taxa inclou el cànon i ascendeix a 41,95 euros per tona.