L’Ajuntament de Girona comença a substituir les obertures dels contenidors de vidre de la ciutat

Autor/Font: GIRONA.CAT
contenidor-vidre
Aquesta actuació permetrà reduir l’elevat nombre de residus impropis que es dipositen actualment en els contenidors verds | Font: Ajuntament de Girona

El canvi de tapes es fa amb l’objectiu de reduir el nombre de residus impropis i els costos del triatge previ.

L’actuació suposa una inversió de 56.870 euros, provinents íntegrament d’una subvenció d’Ecovidrio.

L’Ajuntament de Girona ha començat avui, dimarts, a canviar les tapes dels 362 contenidors de vidre que hi ha repartits per la ciutat. Les actuals obertures accionades a pedal se substituiran per orificis que permetin introduir, exclusivament i de manera unitària, recipients de vidre com ara ampolles o pots. Es preveu que el procés de substitució tingui una durada de tres setmanes.

Aquesta actuació, que suposa una inversió de 56.870 euros (IVA inclòs) provinents d’una subvenció d’Ecovidrio, permetrà reduir l’elevat nombre de residus impropis (tot el que no és vidre) que es dipositen actualment en els contenidors verds. Actualment, el cost del servei de triatge previ per separar el vidre dels impropis supera els 90.000 euros anuals, xifra que es veurà reduïda mitjançant el canvi de tapa dels contenidors.

El regidor de Sostenibilitat i Projecte Ferroviari de l’Ajuntament, Carles Ribas, ha afirmat que “aquesta substitució repercutirà molt positivament en la millora del sistema de reciclatge i suposarà una reducció de costos per la ciutat”, afegint també que “permetrà apuntalar Girona com la ciutat catalana de més de 50.000 habitants que millor fa la recollida selectiva”. Actualment la proporció de recollida selectiva a Girona s’aproxima al 47%, i el vidre representa prop del 5% del total de fraccions.