Prop de 140.000 persones han gaudit de les activitats de Nadal a la plaça de Catalunya

Autor/Font: AJUNTAMENT.BARCELONA.CAT

nadal-barcelona

Prop de 140.000 persones han passat per la plaça de Catalunya en la primera edició d’aquesta proposta d’activitats de Nadal. Els visitants hi han gaudit d’activitats culturals, lúdiques i esportives i hi han pogut visitar la I Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària). Segons el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello: “Hem demostrat que es podien fer activitats de Nadal d’una altra manera, fent pedagogia i fent visible l’economia social i solidària.”

A tota la ciutat, des del 19 de desembre, l’Ajuntament, juntament amb entitats socials i solidàries, associacions veïnals, culturals, de comerciants i d’empreses, ha ofert més de 1.000 activitats i propostes, sumant les de la plaça de Catalunya i les dels diferents espais de tots els districtes. En total, l’Ajuntament ha destinat 1,8 milions d’euros a promocionar activitats, a l’enllumenat de Nadal als eixos comercials i a altres esdeveniments tradicionals com la Cavalcada de Reis, organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona.

Activitats per a tots els públics

A la plaça de Catalunya s’han organitzat espectacles fixos i un calendari paral·lel d’activitats temàtiques que han variat cada dia, d’11.00 a 21.00 hores. Els espectacles fixos —el teatre de carrer de la companyia La Tal El Carilló de Nadal, la instal·lació artística “El bosc dels desitjos”, l’espectacle d’aigua, llum i so de les Fonts Bessones, la Font del Solstici i la recollida de cartes de la patge Estel, el patge Gregori i el patge Omar— han rebut una gran assistència de públic. A més, la Fàbrica dels Reis, instal·lada a la Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu, ha rebut prop de 21.500 visitants en total durant els 6 dies que ha estat oberta.

D’altra banda, s’han organitzat activitats temàtiques al voltant del reciclatge, l’esport i la màgia, i hi ha hagut titelles, activitats per a adolescents i joves, animació musical i demostracions dels balls d’algunes comparses que acompanyen els Reis d’Orient durant la Cavalcada.

La Fira de Consum Responsable

Compartint espai amb les activitats nadalenques, també del 19 de desembre al 4 de gener, la plaça de Catalunya ha estat l’escenari de la I Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària), una mostra dels projectes i productes de 65 entitats i col·lectius d’economia social i solidària, que han pogut exposar, vendre i divulgar els seus productes i serveis i animar la ciutadania a practicar un consum responsable i de proximitat.