El Consell Comarcal amplia el servei de la gestió de la recollida selectiva de residus i de la deixalleria municipal de Tossa de Mar

Autor/Font: TOSSADEMAR.CAT
tosa-de-mar
Aquesta ampliació de la delegació de competències per part de l’Ajuntament de Tossa de Mar a l’ens comarcal s’inicia aquest dilluns, 15 de febrer | Font: Ajuntament de Tossa de mar

El Consell Comarcal de la Selva amplia el servei de la gestió de la recollida selectiva de residus a la població de Tossa a partir d’aquest dilluns, 15 de febrer. A més de l’ampliació del servei de gestió mediambiental que el Consell Comarcal de la Selva porta a terme a la població amb un increment del servei de recollida selectiva de residus s’hi incorpora el servei de deixalleria municipal. Aquesta ampliació té com a objectiu completar mancances i adaptar els serveis als requeriments actuals del municipi. En el marc d’aquesta ampliació del servei de recollida i de la incorporació de la deixalleria, també es realitzarà una campanya de conscienciació ciutadana focalitzada en el reciclatge general i al bon ús dels nous serveis de recollida de residus i deixalleria municipal.

  • L’ampliació fa que el servei de recollida selectiva de paper/cartró, envasos i vidre del Consell Comarcal de la Selva es reforci amb l’adaptació a les necessitats del municipi planificant una temporada baixa, que anirà del 8 d’octubre al 7 d’abril; temporada mitjana, del 8 d’abril al 15 de juny i de l’1 de setembre al 7 d’octubre i temporada alta, del 16 de juny al 31 d’agost, amb circuits i freqüències de recollida diferenciades:
  • Paper/cartró i envasos: del total de 113 contenidors es recolliran setmanalment una mitjana de 62 contenidors en temporada baixa segons el grau d’ompliment dels mateixos. En temporada mitjana i alta es recolliran els contenidors 2 i 3 cops per setmana.
  • Vidre: del total de 57 contenidors es recolliran cada 3 setmanes una mitjana de 31 contenidors en temporada baixa segons el grau d’ompliment. En temporada mitjana es recolliran cada 2 setmanes, mentre que, en temporada alta, es realitzarà una recollida setmanal addicional dels 12 contenidors que més treballin.

Pel que fa a la deixalleria, l’Ajuntament de Tossa de Mar ha delegat la gestió del servei al Consell Comarcal. En el marc d’aquesta delegació hi ha previst un seguit d’actuacions com: un ajustament en l’horari de la instal·lació diferenciant un horari d’hivern i un horari d’estiu; també es millorarà el sistema de gestió amb la implantació d’un nou sistema informatitzat de registre de visites i la distribució de targetes identificatives amb codi QR per a tots els usuaris amb l’objectiu de professionalitzar encara més el servei; i es pintaran i adequaran les caixes i equipaments externs per renovar la imatge de les instal•lacions.

El Consell Comarcal aporta una persona de formació i suport durant els primers sis mesos per a la correcta posada en marxa del nou servei.

Amb aquesta ampliació, el cost del serveis de recollida selectiva de paper/cartró, envasos i vidre; i de deixalleria fixa serà d’uns 135.000 euros l’any.

El conseller de Medi Ambient, Josep Roquet, ha valorat molt positivament aquesta nova delegació de competències per part del consistori tossenc. En aquest sentit, ha assenyalat: ” La tasca del servei de gestió de residus del Consell, a través de l’empresa NORA, es veu reflectit en el bon servei que oferim en el nostre dia a dia als municipis de la nostra comarca.”