L’Ajuntament de Tiana guanya el ‘Premio Ciudad Sostenible’ en la categoria de Residus

tiana

Avui dimecres 3 de febrer de 2016 s’entreguen a Madrid els premis “Ciudad Sostenible” que per dotzè any consecutiu atorguen la Fundación Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministerio de Medio Ambiente i el patrocini d’Ecoembes com a reconeixement als municipis i Ens Locals Supramunicipals de l’estat espanyol que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.

L’Ajuntament de Tiana ha resultat guanyador en la categoria de Gestió de residus per la implantació de tecnologia per a la gestió de recollida porta a porta. L’ús de tecnologia mitjançant xips i la campanya educativa a la població pretén augmentar la traçabilitat del procés de recollida i augmentar la qualitat de la fracció orgànica recollida en origen i reduir la fracció restant.

Recollirà el premi de mans d’Isabel García Tejerina, ministra d’agricultura, alimentació i medi ambient, l’alcaldessa de Tiana Ester Pujol Martí, en un acte on també hi participaran Ramón Roca, president de la Fundación Fòrum Ambiental i Oscar Martín, director general d’Ecoembes.

La resta de premiats són:

Categoria de Gestió de l’Aigua: Ajuntament de Benaguasil (València).
Categoria d’Educació Ambiental: Ajuntament de Noain Vall d’Elorz (Navarra).
Categoria d’Eficiència energètica: Ajuntament de Sant Just Desvern (Barcelona).
Categoria de Ciutat més sostenible: Ajuntament de Mutxamel (Alacant).

El jurat qualificador d’aquest any està format per les següents entitats i institucions:

– Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
– Generalitat Valenciana
– Junta d’Andalusia
– Govern de Canàries
– Ajuntament de Madrid
– Ajuntament de Barcelona
– Federació Española de Municipis y Províncies (FEMP)
– Ajuntament de Pamplona, guanyador en la categoria de “Ciudad Sostenible” de l’edició anterior.

Moltes felicitats a tots els tianencs, aquest premi és vostre!