Un nou punt verd al Mercat del Ninot

Autor/Font: AJUNTAMENT.BARCELONA.CAT
mercat-ninot
És un punt verd de residus domèstics de petit volum | Font: Ajuntament de Barcelona

El Mercat del Ninot ha estrenat un punt verd de residus domèstics de petit volum. És la primera vegada que s’instal·la aquest servei en un mercat municipal, però no serà l’única, ja que el següent punt verd d’aquestes característiques s’instal·larà al Mercat de Sant Antoni.

El bon funcionament dels punts verds mòbils al costat dels mercats municipals ha fet que se n’instal·li un de fix al Mercat del Ninot. “Els usuaris aprofiten el viatge d’anar a comprar per omplir el carretó amb coses per llençar i deixar-les al punt verd”, ha explicat la comissionada d’Ecologia, Eva Herrero.

En aquest punt verd, com en la resta dels que hi ha repartits per la ciutat, s’hi poden deixar residus domèstics de volum petit com roba, calçat, llibres, oli de cuina, piles, càpsules de cafè, electrodomèstics o joguines. Estarà operatiu de dilluns a dissabte de 8.30 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.30 hores.

La ciutat disposa d’una àmplia xarxa de punts verds. En concret, n’hi ha 7 de zona, 24 de barri, 8 vehicles mòbils que fan 96 parades i 2 vehicles escolars. En el darrer any els punts verds van rebre 800.000 usuaris i es van recollir unes 1.923 tones de residus.

Aposta pel residu zero

El Govern municipal aposta per l’estratègia del residu zero, és a dir, per avançar cap a l’economia circular i evitar al màxim possible la generació de residus. Així doncs, si es llença cada cosa al seu lloc, s’aconseguirà que tot es recicli.