L’Ajuntament d’Arenys de Mar prepara noves campanyes per continuar millorant els resultats de la recollida selectiva

Autor/Font: ARENYSDEMAR.CAT
Arenys
La recollida selectiva representa una millora ambiental i social, però també econòmica | Font: Ajuntament d’Arenys de Mar

Totes les llars arenyenques rebran a partir d’avui una carta de l’Ajuntament d’Arenys de Mar en la què s’informa dels resultats assolits en el primer any de desplegament del nou model de recollida selectiva, en el qual destaca l’ampliació de sectors de la vila on es realitza el sistema de recollida de residus Porta a Porta. En aquest sentit, durant el 2015 s’ha assolit un 45,74% de recollida selectiva i en la carta s’explica que l’objectiu és aconseguir el 60% de recollida selectiva al 2020.

El consistori vol, així, felicitar i agrair la col·laboració impresicindible de la ciutadania, alhora que fa una crida a no abaixar la guàrdia i informa que durant el 2016 persistirem en la millora del model i dels resultats de la selecció i el reciclatge de les nostres deixalles. Així, el pròxim 14 de maig tindrà lloc una festa del reciclatge que donarà el tret de sortida al seguit d’accions previstes enguany.

Recordem, en aquest sentit, que la recollida selectiva representa una millora ambiental i social, però també econòmica. De moment, fer-ho bé ja ha tingut un primer retorn amb la rebaixa del 5% en la taxa de residus que apliquem aquest 2016. L’equació és senzilla: Si fem + recollida selectiva, reduïm les despeses per tractament de residus impropis i ús de l’incineradora, alhora que obtenim més ingressos per part de les tones aportades en concepte de fraccions reutilitzables com els envasos, el paper/cartró i el vidre. I tot plegat contribueix a poder rebaixar la taxa de residus a la ciutadania.

És evident, doncs, que amb la recollida selectiva tots hi sortim guanyant!