“Recicla cultura”: llibres que canvien vides

Autor/Font: ELDIGITAL.BARCELONA.CAT
reciclacultura
És la cinquena vegada que es posa en marxa la iniciativa “Recicla cultura”, que a través de la venda de llibres reciclats permet oferir cursos d’alfabetització a persones nouvingudes | Font: Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’una iniciativa solidària que, a través del reciclatge de llibres, fa possible l’alfabetització de persones nouvingudes. Organitzada per la Fundació Servei Solidari, a la campanya poden col·laborar escoles, empreses o veïns de la ciutat durant la Diada de Sant Jordi.

És la cinquena vegada que es posa en marxa la iniciativa “Recicla cultura”, que a través de la venda de llibres reciclats permet oferir cursos d’alfabetització a persones nouvingudes. En l’edició de l’any passat es van recaptar 61.500 euros, amb els quals es van organitzar 42 cursos de castellà, català i alfabetització i es van becar 730 persones.

Hi poden participar empreses, escoles, universitats o entitats creant un punt de “Recicla cultura”, on s’exposen els llibres reutilitzables per tal que els interessats els puguin comprar. També es pot col·laborar amb la iniciativa fent difusió de la campanya o donant llibres.

Per exemple, a les universitats de la ciutat hi ha punts de “Recicla cultura”, i empreses com Correus, Suara Cooperativa i moltes altres s’han sumat a la campanya.