Argentona va recollir al 2015 més de 2.100 quilos d’oli vegetal

Autor/Font: ARGENTONA.CAT

Argentona

L’any passat es va recollir a Argentona un total de 2.141 quilos d’oli vegetal usat, un residu contaminant i que mitjançant un correcte procés de reciclatge es pot recuperar per a transformar-lo en biodièsel.

Oli de cuina usat

Llençar l’oli a l’aigüera fa que la depuració de les aigües sigui molt costosa. L’oli contamina el medi ambient, interferint en la vida natural i degradant l’entorn. A més, també causa problemes a les canonades dels desaigües, obstruint-les i generant males olors.

El reaprofitament de l’oli de cuina usat és un projecte social que impulsa l’Ajuntament d’Argentona amb el suport del Centre Especial d’Ocupació del Maresme, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Com el reciclem?

Per a reciclar l’oli cal separar-lo i buidar-lo en una ampolla o recipient de plàstic. Quan estigui ple, només cal tancar-lo i dipositar-lo a qualsevol dels contenidors instal·lats als diversos punts de recollida.

Al següent enllaç trobaràs més informació sobre com reciclar l’oli i els sis punts de recollida on pots deixar l’oli de cuina usat, a banda de la deixalleria municipal.