Catalunya participa en una missió comercial per conèixer la situació de l’economia circular a Holanda

Autor/Font: GOVERN.CAT
La delegació catalana que participa des d'avui en la missió comercial sobre economia circular.
La delegació catalana que participa des d’avui en la missió comercial sobre economia circular | Font: Generalitat de Catalunya

Una vintena de representants de l’Administració, d’empreses i d’organitzacions empresarials catalans coneixeran de prop la realitat de l’eix circular holandès.

Els Països Baixos han convidat un grup reduït de països i regions coincidint amb la seva presidència del Consell de la UE.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, encapçala des d’aquest dimecres i fins divendres la delegació catalana d’una missió comercial a Holanda per conèixer a fons la realitat de l’economia circular en aquest país. La delegació la conformen una vintena de representants de l’Administració, empreses i organitzacions empresarials.

En el marc de la presidència holandesa del Consell de la Unió Europea (UE), i just després de la presentació del paquet d’economia circular per part de la Comissió Europea, el Govern holandès ha organitzat un seguit d’actes per discutir, debatre, compartir i avançar cap a una Europa més circular. Com a acte central, han creat una missió comercial de tres dies, a la que han estat convidats un grup reduït de regions i països del seu entorn. Entre ells, Catalunya ha estat cridada a participar per conèixer a fons la realitat de l’eix circular holandès.

Visites a casos d’èxit

La trobada inclou diferents visites a casos d’èxit d’economia circular. En concret, de cooperació circular regional, com ara a la província de Frísia, a la ciutat de Venlo, o al port de Rotterdam. També es visitaran exemples de producció, com Philips, Interface, i Black Bear; i de reutilització i reciclatge, com els casos de DSM, QCP o Gansewinkel.

Els Països Baixos són, probablement, una de les regions del món on les primeres passes cap a l’economia circular s’han fet de forma més rigorosa. És un país innovador, i el Netherlands Circular Hotspot es configura com un laboratori viu per compartir la innovació en matèria d’economia circular amb altres estats i regions del món.