Èxit de participació a la primera EcoFira de Calaf

Autor/Font: CALAF.CAT
fira-calaf
A més dels expositors, els milers de visitants de l’EcoFira van poder participar en una vintena d’activitats paral·leles que es van programar durant tot el diumenge | Font: Ajuntament de Calaf

Calaf s’ha convertit aquest diumenge en la capital catalana de l’ecologia amb un aparador on s’hi podien trobar 65 expositors i una vintena d’activitats paral·leles. L’EcoFira de Calaf es vol posicionar com una referència entre els certàmens d’aquesta matèria.

Calaf va celebrar aquest diumenge, 10 d’abril, la seva primera EcoFira amb un gran èxit de visitants que durant tot el dia van recórrer els 65 estands del certamen dedicats a productes i serveis ecològics. La jornada va començar al matí amb la recepció oficial de les autoritats a l’edifici consistorial, entre les quals hi havia diferents alcaldes i regidors de municipis veïns i el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, que va signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament. Seguidament, la delegació va fer oficial l’obertura de la mostra amb una passejada que va servir perquè poguessin visitar tota la mostra.

En total, 65 expositors de diferents sectors d’arreu de Catalunya ubicats en tot el carrer Raval de Sant Jaume. Els visitants podien descobrir una gran diversitat de productes i serveis ecolòigcs. Des de l’alimentació i la gastronomia, passant per les energies renovables, la bioconstrucció, l’aprofitament forestal, la calefacció ecològica, les bicicletes de bambú i elèctriques, els sorrejats eco i l’aigua de mar, fins a temes de salut ambiental o assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l’ecologia i el medi ambient.

La proposta, organitzada per l’Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es va convertir en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d’àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.

Activitats paral·leles

A més dels expositors, els milers de visitants de l’EcoFira van poder participar en una vintena d’activitats paral·leles que es van programar durant tot el diumenge. Així, van veure com es fan les escultures de fusta amb motosserra, com funciona la bioconstrucció amb tàpia i tovots o com es pugen els murs de pedra seca. A més, van poder prendre part en diferents tallers com el d’horts urbans, els d’artesania amb reciclatge, d’ecocuina i de meteorologia. Les bicicletes van ser un altre dels atractius de l’EcoFira, tant per les bicicletes fetes de bambú com les elèctriques que, qui volia, les podia provar.

Els més petits van poder gaudir de diferents propostes pensades especialment per a ells. Un inflable dedicat al reciclatge, una atracció ecològica en forma de vaixell i dos espectacles, “Passavolant. reciclant…” de la companyia Tot Circ, i l’actuació didàctica sobre el bosc i el medi ambient de la companyia Acariciando el Aire, “L’arbre centenari”. També es van poder embrutar les mans en els tallers d’ecocuina per a la canalla.

L’espai de les ponències va ser un anar i venir de gent interessada en els diferents temes que s’hi tractaven com la recuperació de llavors, el Feng-Shui, la qualitat de l’aigua, les herbodietes, … En total, 12 conferències dedicades al món de l’ecologia i el medi ambient entre les quals va destacar la de Francesc Mauri que va atraure una multitud. El meteoròleg va parlar del canvi climàtic i va donar diferents consells de fàcil aplicació en el nostre entorn per poder-hi contribuir positivament. Una altra de les xerrades estrella va ser la d’Astrid van Ginkel, farmacèutica especialitzada en la consultoria i l’assessorament en productes naturals i medicinals, que va compartir la seva expertesa en les herbes de marge i en l’aplicació que poden tenir, ja sigui com a aliment o com a plantes medicinals.

L’EcoFira Calaf va obsequiar als visitants amb una planta d’hort ecològica perquè la puguin fer créixer a casa. I tothom qui va voler va poder fer el mos ja que l’EcoFira Calaf va comptar amb l’Espai EcoGastrònomic on, ubicat al bellmig de la mostra, s’hi podien menjar i beure productes ecològics i naturals.