‘SuperGironès’ el fenomen de la recollida selectiva a la comarca del Gironès

Autor/Font: GIRONES.CAT
supergirones
L’objectiu del SuperGironès és incentivar i incrementar el reciclatge entre els ciutadans d’aquells municipis amb recollida selectiva | Font: Consell Comarcal del Gironès

La Campanya promoguda pel Consell Comarcal del Gironès comptarà amb més de 70 accions de proximitat adequades a la població de cada municipi.

L’objectiu del SuperGironès és incentivar i incrementar el reciclatge entre els ciutadans d’aquells municipis amb recollida selectiva.

Des de la primera aparició del SuperGironès el passat 3 d’abril a la Fira de Campllong fins a data d’avui es pot afirmar que aquest superheroi s’ha convertit en el referent de la recollida selectiva a la comarca del Gironès.

Aquesta acció liderada per l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès es troba tot just en el seu punt mig i està programada que s’acabi a finals del mes de maig. En aquell llavors el SuperGironès haurà realitzat més de 70 accions al llarg de tota la comarca, visitant escoles, mercats, fires i realitzant diferents xerrades.

“El Consell Comarcal del Gironès està treballant per incentivar i incrementar el reciclatge entre els ciutadans d’aquells municipis amb recollida selectiva a través de contenidors de la comarca. Estem molt satisfets de la repercussió que està tenint aquesta campanya a nivell comarcal detalla, Quim Roca, vicepresident del Consell Comarcal del Gironès i Conseller de Medi Ambient.

“Cada dia generem residus, que amb una bona selecció en el contenidor corresponent, fa que el benefici sigui triple: per una banda l’estalvi econòmic, el reaprofitament i la millora del medi ambient” puntualitza Roca.

Avui el SuperGironès ha acompanyat a Quim Roca, també alcalde de Sant Gregori, al mercat del poble per tal de poder explicar d’una forma propera i de primera mà, aquesta nova iniciativa.

“M’agrada anar pels pobles i per les escoles a parlar de la recollida, però a més d’anar per tots els racons de la comarca del Gironès, també sóc un personatge modern i 2.0” assegura el SuperGironès. I és que la campanya també s’emmarca en les xarxes socials, on el ciutadans poden penjar fotografies de com realitzen la selecció dels residus i penjar-les a la plataforma Instagram amb el hastag #supergirones. A més, els ciutadans també poden realitzar un qüestionari per saber quin és el seu grau de coneixement envers el reciclatge. En ambdues propostes els ciutadans poden obtenir una samarreta del SuperGironès, que cal que passin a recollir al Consell Comarcal del Gironès.