Arriba a Barberà la campanya “Jo reciclo la meva ciutat”

Autor/Font: BDV.CAT

cartell_reciclatge

L’Autobús suport de la campanya circularà avui i demà pels carrers de Barberà.

Del 13 al 16 de juny, equips d’informadors/es s’ubicaran a les bateries de contenidors de la ciutat i interactuaran amb el veïnat quan hi porti la brossa. L’objectiu és treballar aspectes com la correcta separació de la brossa, la necessitat de segregar-la, com fer-ho correctament, entre d’altres.

A Barberà es genera una mitjana d’1’04kg de residus al dia/habitant. La solució a les incineradores i als abocadors on es gestionen els residus no separats, passa pel reciclatge i una minimització dels residus que produïm. Guanyarem en salut i si rebaixem la brossa que generem, la factura del servei que paguem entre totes i tots, pot reduir-se.

Reciclar Barberà

La campanya ‘Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat’ és una proposta d’actuació de proximitat – davant dels contenidors de recollida de brossa de Barberà del Vallès – pensada per a fer pedagogia sobre la minimització dels residus i la seva correcta separació des de l’origen i la posterior distribució als contenidors adequats situats a les bases que hi ha al terme municipal.

Per aconseguir-ho, parelles d’informadors/res interactuaran amb el veïnat quan es porti la brossa a les bateries de contenidors. Ho faran durant 4 dies, del 13 al 16 de juny, en horaris de 17 a 21 hores i s’han previst 56 actuacions en aquells punts on els serveis municipals han detectat que és possible optimitzar la recollida i posterior reciclatge de la brossa urbana. S’actua a tot el terme municipal.

La campanya l’organitzen l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els Ajuntaments que la conformen. Es financia amb els fons Ecoembres i Ecovidrio del 2016.