El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, reelegit president de la xarxa internacional ACR+

Autor/Font: GENCAT.CAT
tost
Imatge de Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) | Font: Generalitat de Catalunya

El responsable es mostra convençut que les autoritats locals i regionals tenen un paper clau en la transformació d’Europa cap a una major eficiència dels recursos.

La presidència és un repte important en el marc d’una associació amb influència en les institucions europees.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha estat reelegit president de l’Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la gestió sostenible dels Recursos (ACR+), una xarxa internacional de ciutats i regions que comparteixen l’objectiu de promoure el consum responsable de recursos i la gestió sostenible de residus a través de la prevenció en l’origen, reutilització i reciclatge, amb seu a Brussel·les. Entre d’altres actuacions, l’ACR+ impulsa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’ACR+ està formada per un centenar d’entitats, principalment autoritats locals i regionals, i no para de créixer. També compta amb xarxes nacionals d’autoritats locals, representant uns 1.100 municipis. És, a més, una xarxa oberta a d’altres actors importants en el món de de la gestió sostenible de recursos-productes-residus, com oenagés, institucions acadèmiques o organitzacions privades. L’ARC és membre actiu de l’ACR+ des de la seva fundació, fa 22 anys, a Pamplona.

L’Assemblea General de l’associació, reunida a La Valetta (Malta), ha reelegit per unanimitat Tost com a president de la xarxa per a un període de dos anys, després que ja fos nomenat a finals de 2013 successor del president fundador, el belga Jean-Pierre Hannequart. Per al seu segon mandat, Tost s’ha mostrat disposat a continuar la tasca bàsica de l’ACR+, donant suport a ciutats i regions cap a una millor eficiència dels recursos. Segons Tost, “estan arribant nous reptes per a les ciutats i regions amb la publicació del paquet d’economia circular de la Comissió Europea. Les autoritats locals i regionals tenen un paper clau en la transformació d’Europa cap a una major eficiència dels recursos. Els membres de l’ACR+ estem desitjant reforçar els coneixements tècnics en la gestió dels recursos materials i continuarem l’intercanvi i la difusió de les millors pràctiques”.