Nova campanya de reciclatge de residus a Montgat

Autor/Font: MONGAT.CAT

Ecofira-Calaf

Els dies 20 i 21 de juny arriba a Montgat la Campanya “Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat” que vol fer pedagogia sobre la importància de minimitzar els residus urbans i separar les deixalles correctament.

Montgat dóna suport a la Campanya “Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat”. Els dies 20 i 21 de juny equips d’informadors s’ubicaran a les illes de contenidors de reciclatge del poble i interactuaran amb el veïnat quan hi porti la brossa. L’objectiu és treballar aspectes com la correcta separació de la brossa, la necessitat de segregar-la, com fer-ho correctament, i augmentar la recollida selectiva de residus, que actualment és del 33,73% de mitjana al territori metropolità.

La Campanya és iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i compta amb el suport de 28 dels 36 municipis metropolitans i el finançament dels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio.

Aquesta campanya també actuarà com un pla d’ocupació, ja que servirà perquè els 144 informadors, després d’una formació específica, puguin reinserir-se en el mercat laboral durant 4 mesos. En aquest sentit, el perfil de les persones que participaran en la campanya és el d’aturat de llarga durada.

Un altre dels valors principals d’aquesta campanya és que ajudarà a eliminar de l’imaginari col·lectiu creences equivocades, com ara que tots els residus van a parar al mateix lloc independentment del contenidor on es llencin.